Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε sticks . Τις ξεπλένουμε, αφήνοντας το νερό να τρέξει για λίγη ώρα.
Τοποθετούμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και το φέρνουμε σε θερμοκρασία 130° – 140° C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, η θερμοκρασία του λαδιού είναι σωστή, όταν οι πατάτες σιγοβράζουν μέσα στο λάδι. Εν τω μεταξύ έχουμε σουρώσει και στεγνώσει καλά τις πατάτες και με προσοχή τις προσθέτουμε στο λάδι.
Οι πατάτες πρέπει να κολυμπούν μέσα στο λάδι.
Ανακατεύουμε μία δύο φορές πολύ προσεκτικά και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τις βγάζουμε από το σκεύος με μια τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρουμε σε σκεύος στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Τις αλατίζουμε με χοντρό και ψιλό αλάτι.
Τις πασπαλίζουμε με τριμμένη ρίγανη.
Αυτό το website χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης.