/
/
Φρέσκιες Τηγανητές Πατάτες
εκτυπώστε τη σελίδα

Φρέσκιες Τηγανητές Πατάτες

Φρέσκιες Τηγανητές Πατάτες

normal_u622

Χορτοφαγικό πιάτο

normal_u620

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

normal_u623

Χρόνος Ψησίματος: 12-15 λεπτά

normal_u625

Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο

normal_u624

Μερίδες: 2

Συστατικά

4 Πατάτες κατάλληλες για τηγάνισμα, καθαρισμένες
Ρίγανη
Αλάτι ψιλό και χοντρό
και για το τηγάνισμα Estate εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε sticks . Τις ξεπλένουμε, αφήνοντας το νερό να τρέξει για λίγη ώρα.

Τοποθετούμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και το φέρνουμε σε θερμοκρασία 130° – 140° C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, η θερμοκρασία του λαδιού είναι σωστή,  όταν οι πατάτες σιγοβράζουν μέσα στο λάδι.  Εν τω μεταξύ έχουμε σουρώσει και στεγνώσει καλά τις πατάτες και με προσοχή τις προσθέτουμε στο λάδι.

Οι πατάτες πρέπει να κολυμπούν μέσα στο λάδι.

Ανακατεύουμε μία δύο φορές πολύ προσεκτικά και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Τις βγάζουμε από το σκεύος με μια τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρουμε σε σκεύος στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Τις αλατίζουμε με χοντρό και ψιλό αλάτι.

Τις πασπαλίζουμε με τριμμένη ρίγανη.

Προϊόν που χρησιμοποιήσαμε

Estate εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

imageedit_7_9550430722 (1) (1)

Αυτό το website χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης.