/
/
Σπανακόπιτα
εκτυπώστε τη σελίδα

Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα

normal_u622

Χορτοφαγικό πιάτο: Περιέχει γάλα και αυγά

normal_u620

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

normal_u623

Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά

normal_u625

Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο

normal_u624

Μερίδες: 12

Συστατικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 κιλά σπανάκι χοντροκομμένο στο χέρι
3 πράσα ψιλοκομμένα
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα την οποία έχουμε θρυμματίσει
1½ φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
3 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
1/2 φλ. τσαγιού Estate εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αχνίζουμε τα πράσα σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό μέχρι να το πιούν.

Προσθέτουμε το 1/3 του ελαιόλαδου, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε για 6-7 λεπτά να εξατμισθούν όλα τα υγρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο, τη φέτα, την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί, αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, γυρίζοντας τις άκρες προς τα μέσα.

Χαράζουμε τη σπανακόπιτα σε κομμάτια

Χτυπάμε τα αυγά με ελαιόλαδο που έχουμε κρατήσει και το γάλα και την περιχύνουμε.

Ψήνουμε στους 180οC σε αντιστάσεις για 1 ώρα, έως ότου ροδίσει καλά.

Προϊόν που χρησιμοποιήσαμε

Estate εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

new estate extra virgin front

Αυτό το website χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης.