εκτυπώστε τη σελίδα

Χούμους

Χούμους

normal_u622

Χούμους

normal_u620

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

normal_u623

Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά

normal_u625

Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο

normal_u624

Μερίδες: 5

Συστατικά

400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
2-3 κ.σ. νερό από το βράσιμο
1-3 σκελίδες. σκόρδο (ανάλογα την ένταση που θέλουμε)
4 κ.σ. ταχίνι
χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
1 γρ. κύμινο
Estate Π.Ο.Π. Κολυμβάρι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα από το λεμόνι
κόλιανδρο φρέσκο (ψιλοκομμένα φύλλα)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Από το προηγούμενο βράδυ έχουμε βάλει τα ρεβίθια στο νερό να μουλιάσουν. Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά να πάρουν βράση.

Ξαφρίζουμε, μειώνουμε την ένταση της φωτιάς και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι σχεδόν να λιώσουν.

Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ.

Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Γαρνίρουμε με πάπρικα, ξύσμα λεμόνι, φρέσκο κόλιανδρο και Estate Π.Ο.Π Κολυμβάρι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Προϊόν που χρησιμοποιήσαμε

Estate Π.Ο.Π. Κολυμβάρι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

final big estate pdo front

Αυτό το website χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης.