εκτυπώστε τη σελίδα

Φασολάδα

Φασολάδα

normal_u622

Φασολάδα

normal_u620

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

normal_u623

Χρόνος Ψησίματος: 110 λεπτά

normal_u625

Επίπεδο Δυσκολίας: Μεσαίο

normal_u624

Μερίδες: 4

Συστατικά

500 γρ. μέτρια ξερά φασόλια
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
5 κλαδάκια σέλινο φρέσκο
2-3 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
½ ματσάκι σέλινο τα φύλλα και τα λεπτά κοτσάνια
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
90ml Estate εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι ή καυτερό κόκκινο πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Έχουμε μουσκέψει τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ μέσα σε άφθονο νερό. Λίγο πριν το μαγείρεμα την επομένη τα ξεπλένουμε καλά.

Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο το κρεμμύδι, τα καρότα και τα κοτσάνια από το σέλινο.

Προσθέτουμε τα φασόλια και 2 λίτρα ζεστό νερό. Μόλις κοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κονσέρβα με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον πελτέ, τα φύλλα του σέλινου και συνεχίζουμε το βράσιμο για 45-50 ακόμη λεπτά περίπου.

Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι μέχρι να δέσει η γεύση της.

Προϊόν που χρησιμοποιήσαμε

Estate εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

imageedit_7_9550430722

Αυτό το website χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης.