Promoting olive oil in Japan (Greek) - Προώθηση του κρητικού ελαιολάδου στην Ιαπωνία -

Η Terra Creta είχε την τιμή να φιλοξενήσει στα Χανιά τον διάσημο ιάπωνα σεφ Shinnosuke Ishikawa ο οποίος δηλώνει λάτρης του κρητικού ελαιολάδου. Ο σεφ έχει δική του εκπομπή μαγειρικής σε μεγάλο ιαπωνικό κανάλι ενώ αρθρογραφεί σε περιοδικά γαστρονομίας. Επίσης  παραδίδει μαθήματα κυρίως γύρω από την υγιεινή διατροφή και την δημιουργική κουζίνα.
 
Σε συνεργασία με την Terra Creta προτείνει ήδη την  ενσωμάτωση του ελαιολάδου ως αναγκαίο συστατικό που προσδίδει όχι μόνο ωφέλιμα και θρεπτικά στοιχεία αλλά και πιο ισορροπημένη γεύση, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζεται αρμονικά με την σάλτσα σόγιας που χρησιμοποιείται στα περισσότερα πιάτα της ασιατικής κουζίνας.  
 
Στην τετραήμερη επίσκεψή του είχε την ευκαιρία να βιώσει στα κτήματα της Terra Creta, όλη την διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου, από την συλλογή στον ελαιώνα μέχρι το ελαιοτριβείο και την τυποποίηση. Ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την θρεπτική αξία αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου, καθώς και για τους διαφορετικούς τρόπους χρήσεώς του, όπως αυτοί εφαρμόζονται στην κρητική διατροφή.
 
Ο σεφ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με καταξιωμένους επαγγελματίες της κρητικής κουζίνας αλλά και να προετοιμάσει ιαπωνικά πιάτα με χρήση ελαιολάδου, μέσα από προσαρμοσμένες  συνταγές που θα παρουσιάσει και στην ιαπωνική τηλεόραση.       

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα εστιατόρια Αρζεντίνα και Πειναλέων, τους σεφ κ Ιωάννη Αποστολάκη (ΜΑΙΧ) και κ. Καλούτση, τον Δρ. Παναγιώτη Κεφαλά (ΜΑΙΧ) και την Νέα Τηλεόραση για την συμβολή τους στην επιτυχία αυτής της επίσκεψης.