Επιλέξτε γλώσσα

Μια ματιά στην Terra Creta - Ενημέρωση μετόχων

Ιστορικό

 Η  Terra Creta ιδρύθηκε το 2001 από Κρητικούς με βαθιά γνώση και μακρά εμπειρία στο χώρο του ελαιολάδου.

Οι πρώτες εγκαταστάσεις μας βρίσκονταν στην περιοχή της Σούδας του νομού Χανίων.Από τα πρώτα της βήματα η Terra Creta  (ή "ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ"  όπως ήταν η αρχική ονομασία της), είχε εξαγωγικό προσανατολισμό και μια σταθερή φιλοσοφία βασισμένη στην ολική ποιότητα και στα υψηλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της..

 Ένα από τα πρώτα προϊόντα της εταιρείας ήταν το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Κολυμβαρίου του νομού Χανίων, το οποίο ακόμα και σήμερα είναι γνωστό σε πολλές χώρες για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ποιότητας και γεύσης που διαθέτει. Το 2007 η συνεχώς αυξανόμμενη ζήτηση για τα ποιοτικά προϊόντα μας,  δημιούργησε την ανάγκη για τη δημιουργία πιο σύγχρονων εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομμένου ενός ελαιοτριβείου για καθετοποιημμένη παραγωγή και απόλυτο έλεγχο της ποιότητας.

Η Terra Creta σήμερα

Από το 2009 η εταιρεία μας λειτουργεί στις νέες ιδιόκτητες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, στη καρδιά του πιο διάσημου ελαιώνα της Κρήτης στο Κολυμβάρι, δυτικά της Κρήτης. Οι νέες εγκαταστάσεις μας είναι είναι εξοπλισμένες με υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής, μεγάλης χωρητικότητας ανοξείδωτες δεξαμενές αποθήκευσης ελαιολάδου και με έναν από τα πιο σύγχρονα και πρωτοποριακά ελαιοτριβεία. Η δέσμευσή μας είναι να παράγουμε προϊόντα ανυπέρβλητης ποιότητας ακολουθώντας πάντα στους πιο αυστηρούς διεθνείς κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, με σκοπό την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών μας.

 

 Σκοπός μας είναι να καλύψουμε κάθε δυνατή απαίτηση για ποιοτικό ελαιόλαδο, και όχι μόνο σε διαφορετικές χώρες. Προς τη κατευθυνση αυτή παράγουμε διαφορετικές κατηγορίες έξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου (ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΒΙΟ, χαμηλής οξύτητας 0,2, αγουρέλαιο, Μοναστηριακό  κλπ) σε μια ποικιλία συσκευασιών. (μεταλλικά δοχεία, γυάλινες φιάλες, φιάλες με αντλία ψεκασμού κλπ).

 

Βασικός στόχος μας είναι η παραγωγή και η προώθηση στους καταναλωτές παγκοσμίως της ανώτερης ποιοτικά, πιστοποιημένης ποικιλίας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) της περιοχής Κολυμβαρίου.

Για να επιτύχουμε αυτό τον απαιτητικό στόχο έχουμε θεσπίσει τους πιο αυστηρούς διεθνείς κανόνες, εφαρμόζωντας τους πιο αυστηρούς κανονισμούς ποιότητας και ασφάλειας, με τις αντίστοιχες πιστυοποιήσεις του, όπως ΗACCP, ISO 22000/2005, ISO 9001:2008,  ECOCERT, USDA/NOP,KRAV, IFS, KOSHER κλπ ενώ μας έχει παραχωρηθεί και ο κωδικός EL-40-027 από την ΕΕ για την αποκλειστική παραγωγή Ελληνικού Ελαιολάδου.

Από την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης το 2001 τα προϊόντα μας έχουν αναγνωριστεί και βραβευθεί για την εξαιρετική τους γεύση και το φυσικό τους άρωμα σε περισσότερους από 30 διεθνείς και ελληνικούς διαγωνισμούς.

Η Terra Creta μπορεί να υπερηφανεύεται ότι προσφέρει  πολύτιμες πληροφορίες ενημέρωσης στον καταναλωτή σχετικά με την προέλευση των προϊόντων της. Το 2006 εγκαινιάσαμε ένα πρωτοποριακό σύστημα ιχνηλασιμότας που ονομάζεται «Δέντρο Ιχνηλασιμότητας». Τοποθετώντας τον πενταψήφιο  αριθμό παρτίδας (LOT No.) κάθε προιόντος ελαιολάδου στο «Δέντρο Ιχνηλασιμότητας» στην ιστοσελίδα μας www.terracreta.gr, ο καταναλωτής μπορεί να δει αναλυτικά όλα τα στάδια παραγωγής του συγκεκριμμένου προιόντος, όπως καταγωγή, χημική ανάλυση, ημερομηνίες έκθλιψης - τυποιποίησης  - λήξης κλπ. Είναι επίσης διαθέσιμα στοιχεία καταγωγής μαζί με δορυφορική απεικόνιση των ελαιώνων από τους οποίους προέρχεται το ελαιόλαδο της συγκεκριμμένης παρτίδας.

Τα παραπάνω είναι εφικτά λόγω της καθετοποιημμένης παραγωγής  και των αυτοματοποιημμένων συστημάτων που έχουμε αναπτύξει και εφαρμόσει τόσο στο πρωτοποριακό ελαιοτριβείο μας, όσο και στις σύγχρονς εγκαταστάσεις τυποποίησης.

To Προσωπικό της Terra Creta
  1. Έχει σε βάθος γνώση του προϊόντος και της παραγωγής του
  2. Είναι κατηρτισμένο σύμωνα με τις τελευταίες απαιτήσεις ασφάλειας και υγιεινής των προιόντος, αλλά και ως προς τις τεχνολογικές εξελίξεις που ενσωματώνονται στην παραγωγική διαδικασία
  3. Εργάζεται με αγάπη, υπερηφάνεια και πάθος 
  4. Ακολουθεί τους υψηλούς στόχους που θέτονται, συμμετέχοντας στην διαδικασία ορισμού αυτών.  

Και γι’ αυτό αποτελεί τον ισχυρό πυρήνα της ομάδας της Terra Creta

 
Εξοπλισμός-Εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις μας αποτελούνται από πρωτοποριακό ελαιοτριβείο δύο γραμμών, συνεχούς έκθλιψης και μια σύγχρονη μονάδα τυποποίησης υψηλής δυναμικότητας.

Όλες οι εγκαταστάσεις μας είναι πιστοποιημένες κατά HACCP, ISO 22000/2005, BIOHELLAS, IFS, KRAV, Ecocert, Kosher etc

» Δείτε μία αναλυτική παρουσίαση της εταιρείας εδώ (ENG)

Δέιτε Βίντεο Παρουσίασης της Terra Creta

 

Οικονομικά στοιχεία

» Ισολογισμός 2014

» Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

designed & developed by Next Step