Επιλέξτε γλώσσα

Τυποποίηση

Τυποποίηση

Μετά την παραγωγή στο ελαιοτριβείο, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδό μας φιλτράρεται για να απομακρυνθούν τυχόν εναπομείναντα μικρά κομμάτια καρπού και ίζημα.

 

Στη συνέχεια το ελαιόλαδο φυλάσσεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Η τέχνη όμως της παρασκευής ποιοτικού ελαιολάδου δεν τελειώνει εδώ. Όπως γίνεται και με την επιλογή ενός καλού κρασιού έτσι και εδώ οι διαφορετικές παρτίδες του ελαιολάδου πρέπει να δοκιμαστούν και να κατηγοριοποιηθούν από τον γευσιγνώστη μας ο οποίος θα καθορίσει τον τύπο του ελαιολάδου που θα χρησιμοποιηθεί στην κάθε σειρά των προϊόντων μας (Estate and Traditional). Π.χ. τo ελαιόλαδο που παράγεται τον Νοέμβριο έχει σκούρο πράσινο χρώμα και είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που παράγεται το Δεκέμβριο, που είναι πιο ήπιο με πιο μεστές γεύσεις. Επιτέλους το πολύτιμο ελαιόλαδο μας είναι έτοιμο μόλις εμφιαλωθεί σε ειδικά, φίνα μπουκάλια και μεταλλικά δοχεία- να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. 

Βασικά χαρακτηριστικά της μονάδας τυποποίησης της Terra Creta

 

  • Τρείς όροφοι συνολικού εμβαδού 2.500 τμ 
  • Δύο πλήρως αυτοματοποιημένες μονάδες παραγωγής με δυνατότητα παραγωγής 4.000 μπουκαλιών ανά ώρα και τρείς ημι-αυτόματες γραμμές παραγωγής με δυνατότητα παραγωγής 600 δοχείων την ώρα.
  • Οικολογικά σχεδιασμένα κτίρια που χρησιμοποιούν το ηλιακό φώς για εσωτερικό φωτισμό.
  • Δυνατότητα χρήσης διαφορετικών δοχείων συσκευασίας.
  • Δώδεκα ανοξείδωτες μεταλλικές δεξαμενές για την αποθήκευση του ελαιολάδου συνολικής χωρητικότητας 2.100 τόνων.
  • Συστήματα ποιότητας για την παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου πιστοποιημένα από οργανισμούς όπως  IFS, ISO 22000:2005 (HACCP), ISO 9001:2008, Kosher, BIOHELLAS, NOP-USDA, ECOCERT και KRAV
  • Αποθηκευτικός χώρος 1200 τ.μ.
 

designed & developed by Next Step