Επιλέξτε γλώσσα

Ολική Ποιότητα

Ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας της Terra Creta είναι η ακλόνητη προσήλωσή της στην ποιότητα. Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για την παραγωγή ελαιολάδου σταθερά υψηλής ποιότητας είναι με την εφαρμογή ενός ολιστικού συστήματος ποιότητας. Αυτό είναι που η Terra Creta αποκαλεί Ολική Ποιότητα. Σαν μία κάθετα οργανωμένη παραγωγή, παρακολουθούμε και ελέγχουμε σχολαστικά κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας από την παραγωγή και την έκθλιψη έως την τυποποίηση και την εξαγωγή. Ακολουθώντας τις αυστηρές οδηγίες των διεθνών ποιοτιοκών προτύπων ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων και επιπλέον εφαρμόζωντας τα δικά μας αυστηρά εσωτερικά κριτήρια, εξασφαλίζουμε ότι φυσικά, υγιεινά, θρεπτικά και ασφαλή προϊόντα προσφέρονται στους καταναλωτές μας.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να παράγουμε το αυθεντικό Κρητικό ελαιόλαδο- την πηγή της περηφάνιας μας.

Το ολικό σύστημα Ποιότητας που εφαρμόζουμε υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων. Έχουμε καθιερώσει πρωτοποριακές  διαδικασίες που μας βοηθούν να πετύχουμε και να διατηρήσουμε εξαιρετική ποιότητα. Ο στόχος μας είναι να παράγουμε προϊόντα της πιο υψηλής ποιότητας που μπορεί να μας παρέχει η φύση, βοηθώντας στη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Ο ακρογωνιαίος λίθος της ποιότητας της Terra Creta βασίζεται σε τέσσερις αρχές:

  1. Εργαστηριακές αναλύσεις. Είναι σημαντικό να επιβεβαιώνουμε ότι κάθε παρτίδα του ελαιολάδου μας είναι σύμφωνη με τα Διεθνή Πρότυπα της κατηγορίας ελαιολάδου «Εξτρα Παρθένο» και ότι κάθε στοιχείο του έχει σημαντικά χαμηλότερες μετρήσεις από τις καθιερωμένες.
  2. Οργανοληπτική Αξιολόγηση. Κάθε παρτίδα ελαιολάδου υποβάλλεται και σε  μια «γευστική δοκιμή» ώστε να βεβαιωθεί ότι είναι πλούσια στα στοιχεία εκείνα που αναδυκνείουν τα φυσικά αρώματα και την πλούσια γεύση του, είναι δε απαλαγμένο ελατωμμάτων. 
  3. Εφαρμόζουμε τις αυστηρότερες διαδικασίες ελέγχου, αναλύοντας κάθε σταγόνα για εντομοκτόνα, βαρέα μέταλλα, πλαστικοποιητές και άλλα μολυσματικά στοιχεία, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας για τον καταναλωτή.
  4. Θρεπτικά Στοιχεία- Στην Terra Creta δίνουμε μεγάλη προσοχή στην προστασία τηs υγεία μας, φροντίζοντας τα  θρεπτικά συστατικά του ελαιολάδου όπως βιταμίνη Ε, τα ισχυρά αντιοξειδωτικά κλπ, να είναι σε υψηλό επίπεδο σε κάθε σταγόνα του πολύτιμου ελαιολάδου μας.

Δέντρο Ιχνηλασιμότητας

Το 2006 η Terra Creta εγκαινίασε το online σύστημα ιχνηλασιμότητας για τους πελάτες μας. Αυτό επιτρέπει στους καταναλωτές να εισάγουν τον Lot αριθμό που υπάρχει τυπωμένος πάνω σε κάθε συσκευασία σ ’ένα online σύστημα στην ιστοσελίδα μας www.terracreta.gr ώστε να εντοπίζουν τις λεπτομέρειες της παραγωγής κάθε προϊόντος συμπεριλαμβανομένων πλήρους εργαστηριακής ανάλυσης και δορυφορικών εικόνων των ελαιώνων από τους οποίους προήλθε το ελαιόλαδο. Όταν ο αγρότης παραδίδει μια παρτίδα ελαιοκάρπου στο ελαιοτριβείο μας, του δίδεται ένας κωδικός, ο οποίος εισάγεται στο διαδυκτιακό σύστημα και ανιχνεύει τον καρπό του σε όλη τη διάρκεια παραγωγής. Το διαδικτυακό σύστημα ανιχνεύει αυτό το ελαιόλαδο στην πορεία του από την φύλαξη , την εμφιάλωση μέχρι την αποστολή του σε όλο τον κόσμο. 

Βεβαίωση Ασφάλειας

Όλες οι φάσεις της παραγωγής ελέγχονται από ένα αυστηρό σύστημα ποιότητας, το οποίο βασίζεται στις αρχές του HACCP.

  • Η αγρονομία είναι η επιστήμη της τεχνολογίας για την παραγωγή και χρήση φυτών που προορίζονται για διατροφή, καύσιμα, ιματισμό και ποιοτική αναβάθμιση της γης. Οι αγρότες μας ακολουθούν αγρονομικούς κανόνες και όλες οι δράσεις καταγράφονται σε ένα «αγροτικό ημερολόγιο»  Με αυτό τον τρόπο είμαστε σίγουροι ότι δεν χρησιμοποιούνται απαγορευμένες χημικές ουσίες και ότι όλες οι εφαρμογές είναι σύμφωνες με τα υψηλότερα κριτήρια ασφάλειας. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις χημικές αναλύσεις και από ελέγχους που πραγματοποιούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τόσο στον καρπό της ελιάς όσο και στο παραγόμενο ελαιόλαδο.
  • Το εργοστάσιο τυποποίησης και το ελαιοτριβείο της Terra Creta είναι πιστοποιημένα για παραγωγή ελαιολάδου και μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε ένα εργοστάσιο χωρίς πλαστικοποιητές. Ο πλαστικοποιητής είναι μία ουσία (τυπικά ένας διαλυτής) που προστίθεται σε μία συνθετική ρητίνη για να προωθήσει την πλαστικότητα, την ελαστικότητα  και να μειώσει  την ευθραυστότητα. Σε πολλά εργοστάσια ανά τον κόσμο οι πλαστικοποιητές μπορούν να βρεθούν σε πλαστικούς σωλήνες και εξαρτήματα. Παρόλα’ αυτά η ιατρική έρευνα έχει δείξει πως οι πλαστικοποιητές είναι καρκινογόνοι και γι’ αυτό κανένα πλαστικό υλικό δεν έρχεται σε επαφή με το ελαιόλαδο της Terra Creta καθώς θα μπορούσε να το μολύνει. Συνιστούμε στους καταναλωτές να μην προμηθεύονται αλλά και να μην αποθηκεύουν ελαιόλαδο σε πλαστικά δοχεία. 

Το ελαιόλαδό μας είναι επίσης ελεγμένο και απαλλαγμένο από:

  • Βαρέα Μέταλλα 
  • Πολυκυκλικούς Αρωματικούς Υδρογονάνθρακες που είναι δείκτες της περιβαλλοντικής μόλυνσης από τις μηχανές καυσίμου, όπως αυτές των αυτοκινήτων.
  • Διοξίνες
  • Αλογονούχους Διαλυτές
designed & developed by Next Step